martes, 30 de noviembre de 2010

Nobleza obliga













Nobleza obliga, juas, juas! Nobleza obliga a escribir. Nobleza obliga a callar.

Copio literal este mail que me ha llegado. Creo que no será el último post dedicado a la censura en la ComuniDAD Valenciana.


CENSURA TEATRAL A XÀTIVA DE MANS DEL PP D'ALFONSO RUS



“Corrüptia: Una regió de l'est”, de Teatre de l’Enjolit, ha estat censurada a Xàtiva, bressol de l'autor, Josep Llúis Fito, i d'un dels comediants, Elies Barberà, pel Regidor de Educació i Teatre de Xàtiva, Ramón Vila. 



L'associació cultural Ulleye pretenia que fos Xàtiva el primer lloc on es representara l'obra al País Valencià. La data prevista, el 11 de desembre, i el lloc el Gran Teatre de Xàtiva. No obstant, l'Ajuntament de Xàtiva, a mans del Partit Popular, ha denegat el permís un cop assabentats del contingut de l'obra. Finalment l'obra es representarà a l'Olleria, al Cine-Teatre Goya els dies 11 i 12 de desembre, en funcions a les 23 hores i 12 hores, respectivament.


La Sinopsi de l’obra és:


Un jove polític, número dos del Partit Regional de l’Est i amb una esplèndida carrera política per endavant, es troba implicat en una trama de corrupció. Salta l’escàndol i la festa dels complots. Al voltant del protagonista es mouen altres personatges que participen en el circ mediàtic: polítics, empresaris, periodistes,… però ningú vol convertir-se en el boc expiatori. Quina és la presa que cal esquarterar públicament perquè el bon nom del partit no quedi tacat? La farsa està servida.



Entrades a la venda a partir del dimecres 1 de desembre en Llibreria La Costera de Xàtiva y al Pub Ca Tarsi de L'Olleria.


Per la llibertat d’expresió al País Valencià.

5 comentarios:

  1. Juer cómo está el patio... La libertad de expresión debería ser posible siempre, peeeeeeeeeero es una desgracia que en innumerables ocasiones consista sólo en 3 palabras vacías. Es una lástima. Al menos, la obra puede ser vista en alguna parte...

    ¡Ánimos! ¡Por la libertad de expresión!

    ResponderEliminar
  2. A aquest tal Ramón Villa també se li poden censurar les quatre rodes del cotxe amb suavitat, enviar-li cartes d'amor o empaperar-li el poble amb cartells amb la seva cara que, pel que he llegit en el primer paràgraf, ha de ser, o bé la típica d'un fill de la gran partitocràcia, o bé la d'un retardat mental, amb tot el meu respecte per les persones que pateixen d'aquesta disfunció.

    L'equació es senzilla:

    Els polítics començaran a respectar-nos quan sàpiguen que no els fem por. Espero poder-ho veure en vida i, sobretot, poder participar de tant mística catarsi.

    Salut!

    ResponderEliminar
  3. Hola

    Per la llibertat d’expresió al País Valencià. I que no es quedi només en paraules... per més que algún polític ho vulgui.

    Bon post ;)
    Un petonet i fins aviat.

    ResponderEliminar
  4. Descarao... madre mia, qué panorama, pasmada me dejas. Besis

    ResponderEliminar
  5. Lindezas mil, tantas como fuentes tiene Xàtiva. Próximamente más. Bexitos i gracias por la implicación. Por la libertad de expresión!!

    ResponderEliminar